Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се
Коментари Харесай

Цветанов: Трябва да сме единни и да покажем, че сме заедно за България и за Европа

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се включи през днешния ден в шествие на толерантността и единението „ Заедно за България, дружно за Европа “. Събитието се организира по повод Деня на спасението на българските евреи и бе проведено взаимно от Организацията на евреите в България „ Шалом “ и Столична община.

Шествието потегли от Паметника на Незнайния войник, мина през Храм-паметника „ Св. Александър Невски “, Народно заседание и приключи на Паметника на спасението с гала и поднасяне на венци и цветя. Специално за това значимо събитие в България дойде персонално президентът на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер.

" В очите на интернационалната общественост България е една от най-толерантните страни и спасяването на българските евреи е едно от събитията, които са съдействали за построяването на този позитивен облик. 76 години са задоволително дълъг интервал, през който да сме си създали нужната равносметка за грешките от предишното и да не позволяваме съществуването на експанзия и назадничавост в нашето общество. Радостен съм да видя по какъв начин през всички тези години сме съумели да съхраним духа си и още веднъж сме дружно на такива събития, с цел да отдадем нужната респект на всички общественици, духовници, политици и жители, избавили от депортация в лагерите на гибелта 50 000 български евреи``, показа Цветанов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР